14 juni 2024
Thumbnail voor World of Wine weer open sinds 5 april

World of Wine weer open sinds 5 april

Dit is een persbericht.

BERKEL EN RODENRIJS – Al het goede komt in tweeën: de lente nadert én toeristische bestemmingen en organisaties kijken voorzichtig uit naar een hoopvol zomerseizoen. Dit geldt ook voor World of Wine (WOW) in Porto. Met de dalende waarden in Portugal worden de maatregel wat versoepeld, wat betekent dat onder andere de musea weer bezocht kunnen worden. En dát is goed nieuws voor World of Wine! Porto’s nieuwste culturele trekpleister heeft dan ook per 5 april de deuren heropend waarbij een zorgvuldig opgesteld hygiëne-protocol zorgt voor de veiligheid van iedereen.


World of Wine als stedelijk ontwikkelingsproject, toeristische trekpleister en affaire van het hart
Terwijl het internationaal reizen in 2020 een flinke inzinking kende, realiseerde hotelier, visionair en kunstliefhebber Adrian Bridge het grootste Europese toerismeproject van het jaar: de World of Wine. In het hart van Porto, in de historische wijnkelderwijk Vila Nova da Gaia, kunnen bezoekers sinds afgelopen augustus kennismaken met de wijn, de culinaire kunsten en de cultuur van Portugal. Tot de hoogtepunten behoren een chocolademuseum en een wijnschool. De nieuwe culturele wijk wordt nu al beschouwd als een topbezienswaardigheid in Porto en zal een verdere impuls geven aan de toeristische ontwikkeling van de stad.

Bridge: "Onze missie bij het ontwikkelen van het concept was de culturele en historische kant van Porto te vergroten en de nadruk te leggen op het belangrijke erfgoed van de regio, met als doel het aantal bezoekers aan de stad te verhogen en zo bij te dragen aan een gezond economisch klimaat voor de op één na grootste stad van Portugal."

Al vroeg onderkende de voormalige investeringsbankier het grote toeristische potentieel van Porto. Hij opende het vijfsterrenhotel The Yeatman in 2010 en stimuleerde hiermee het toerisme in de stad - andere hotels, onder meer in de Dourovallei, volgden. Met het door hem opgerichte Porto Protocol promoot hij samen met internationale partners en merken al jaren duurzame concepten in wijnproductie en toerisme.

Bridge, die met de Fladgate Partnership portwijnmerken, hotels, restaurants samenbrengt, draagt bij aan de World of Wine met zijn privécollectie van meer dan 1.800 oude portwijnvaten, glazen en bekers; de "Bridge Collection". De tentoonstelling belicht het bijzondere belang van wijn drinken in de geschiedenis van de mensheid.

Heropening onder voorwaarden: hygiëne- en veiligheidsmaatregelen zorgen voor een veilige omgeving
Bij de heropening is een uitgebreid COVID-19 protocol ingevoerd om een vlotte en veilige doorstroming in het culturele kwartier te garanderen. Bezoekers worden onder meer verzocht een minimumafstand van twee meter in acht te nemen. Bovendien zijn de bezoekersaantallen beperkt, zodat slechts een maximaal aantal gasten tegelijk in de verschillende zalen aanwezig zal zijn. Ook werd een uitgekiend ventilatieconcept bedacht om de mogelijke verspreiding van het virus in te dammen. Dagelijkse temperatuurtests door de werknemers zijn bedoeld om extra bescherming te bieden.

Ga voor meer informatie over World of Wine (WOW) naar www.wow.pt en naar Instagram (@wow.porto) en Facebook (@wowporto).