22 oktober 2024
Thumbnail voor Ans Sleegers viert 40-jarig huwelijk met motortocht door Alaska

Ans Sleegers viert 40-jarig huwelijk met motortocht door Alaska

In ons vak zijn we elke dag bezig met het organiseren, regelen of voorbereiden van vakanties van anderen. Reisbizz is benieuwd waar onze lezers zelf naartoe gaan op vakantie. In de rubriek ‘waar gaat de reis naartoe’ vragen we dan ook aan reisprofessionals waar zij zelf vakantie vieren. Vandaag: Ans Sleegers maakte een motorrondrit door Alaska met haar man en zoon.

Ans Sleegers (ZRA, Travel by Ans) is net een dag terug uit Alaska waar ze met haar man een motorrit maakte door Alaska. “We zijn met Condor van Frankfurt naar Anchorage gevlogen", vertelt Ans enthousiast. “Mijn man en ik zijn 40 jaar getrouwd en daarom wilden we iets speciaals doen. Ik had een georganiseerde reis gezien, maar die ging met motoren waar ik niet met m’n voeten aan de grond kon. Daarom heb ik gekozen om het zelf te regelen. Het was de bedoeling dat ik zelf zou rijden, maar voordat we vertrokken had ik rugklachten en daarom hebben we ter plaatse toch maar besloten dat ik achterop zou stappen. Geluk bij een ongeluk: ik heb goed rond kunnen kijken.”

Van Anchorage ging de reis van Ans naar het plaatsje Talkeetna. “Daar hebben we een rondvlucht - met gletsjer-landing - gedaan op de hoogste berg van Amerika, Mount McKinley. In één woord: Geweldig!” Op de motor reed het gezelschap na Talkeetna naar het Denali National Park. Helaas waren de wilde dieren hier verstopt. “Daarna zijn we doorgereden naar Fairbanks om vanuit daar een georganiseerde excursie te doen naar de noordpoolcirkel. In Palmer hadden de motorrijders vervolgens meer geluk: “Daar zagen we rendieren en muskusossen.” Als laatste ging de motortocht naar Seward. “Daar hebben we een fjordcruise gedaan van 7 uur om onder andere walvissen te spotten en de gletsjers in zee te zien eindigen.”

Disney
“Na elf dagen op de motor zijn we naar Los Angeles gevlogen om daar nog drie dagen de Disney parken te bezoeken, in totaal zijn we 14 dagen op reis geweest.” Het was voor Ans eerste keer Alaska en het is meer dan goed bevallen. “Het was supermooi, met hele vriendelijke mensen. Helaas hebben we maar weinig wildlife gezien en is het wel een prijzige bestemming.”

Ans maakt meteen van de gelegenheid gebruik om een oproepje te doen. “Doordat ik niet zelf kon rijden heb ik nog een motor-voucher over (ik kreeg geen restitutie). Dus als iemand nog een motor gaat huren Eagle Riders, neem dan even contact met mij op!”