22 oktober 2024
Thumbnail voor Reisdilemma’s van het Reismedia-team: ‘Frisse adem in de ochtend is onmisbaar’

Reisdilemma’s van het Reismedia-team: ‘Frisse adem in de ochtend is onmisbaar’

Iedereen heeft wel eens een dilemma. Soms zijn ze groot en bepalen ze je toekomst, soms zijn ze klein en ben je ze snel weer vergeten. Het team van Reismedia ging rond de tafel en legde elkaar een paar lastige reisdilemma’s voor.

Bibi, ga jij liever op vakantie met vriendinnen of met je partner?
“Hoewel ik er heel erg van genoot om eind vorig jaar twee maanden lang met vriendinnen Zuidoost-Azië te verkennen, maak ik toch liever met mijn vriend een mooie reis. Wat is er nu mooier dan op avontuur gaan in een onbekend land met je partner?”

Natasja, ga jij liever op een citytrip of natuurvakantie?
“Dan kies ik toch voor een citytrip. Thuis ben ik al omringd door bossen en weilanden waar ik dagelijks mijn portie frisse lucht en beweging vandaan haal. Maar een stad, met al z’n hectiek, cultuur en nieuwe indrukken, haalt me echt uit mijn comfortzone. Ik geniet enorm van het slenteren door smalle straatjes, het bezoeken van musea en het ontdekken van culinaire hotspots.”

Je moet kiezen: geen tandenborstel of geen deo mee op reis?
“Zonder twijfel liever zonder deo! Ik ruik vanzelfsprekend al heerlijk, toch? Nee, zonder gekheid, maar een dag beginnen zonder mijn tanden te kunnen poetsen is voor mij echt een no-go. Jezelf fris laten ruiken zonder deo moet toch wel lukken, maar die frisse adem in de ochtend is onmisbaar”, aldus Natasja.

Bob, liever naar de zon of naar de sneeuw?
“Als de zon maar schijnt... enerzijds kan ik enorm genieten van een sportieve skivakantie in Les Trois Vallees in de winter maar anderzijds wil ik zeker de natuur en cultuur (oké, een strandbedje af en toe) van Spanje of Italië niet missen. Per mountainbike of gewoon lekker met een fijne huurauto verscholen dorpjes verkennen.”

Klaas-Jan, ga je liever op vakantie met een cruiseschip of met het vliegtuig?
“Dat eerste heb ik nog nooit gedaan, maar het lijkt me best een keertje leuk. Als ik echt moet kiezen, dan staat het vliegtuig bij mij als #avgeek uiteraard met stip bovenaan. Maar dan wel graag op vakantie met een lijnvlucht: als het even kan geen charter waarvoor je om 3.00 uur ’s nachts op Schiphol moet staan.”

Liever reizen zonder bagage of altijd met te veel bagage?
“Uitgezonderd zeer korte trips is het concept ‘travel light’ niet echt aan mij besteed. Ik wil graag wat te kiezen hebben, dus als er een koffer van 23 kilo mee mag, dan is die koffer ook maximaal gevuld. Mijn handbagage bestaat meestal uit mijn cameratas, paspoort en portemonnee”, vertelt Klaas-Jan.

Benieuwd naar meer reisdilemma's en de antwoorden van het Reismedia team? Lees dan verder in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.