UTRECHT - Lisette van Leeuwen, ZRA onder de vlag van United Travel/The Travel Club, gaat een bijzonder avontuur aan. Op 27 februari gaat zij voor drieënhalve maand als digital nomad op wereldreis. En dit doet zij niet alleen: ze gaat samen met haar partner en haar zoontje van 4, Quinn. Voor Quinn is rond de wereld reizen vanwege zijn medische geschiedenis helemaal niet zo vanzelfsprekend. Het belooft dus een bijzondere reis te worden.
Lisette startte ruim een jaar geleden als ZRA met haar bedrijf The Travel District. Dit is een franchise van United Travel, een formule van The Travel Club. Lisette werkt vrijwel volledig digitaal en omdat het erg goed gaat, is ze toe aan een nieuw avontuur.
Want waarom werken vanuit je thuiskantoor, als je dit ook gewoon kan doen op iedere andere plek in de wereld? Zolang de gezondheidszorg in het land van bestemming op orde is, kan Lisette met Quinn en haar partner de hele wereld rond.
Meer dan 48.000 kilometer
De wereldreis start in Curaçao, waarna er verder westwaarts naar de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Thailand, Singapore, Zuid-Afrika en Qatar gereisd wordt. Ondertussen blijft Lisette druk bezig met haar werkzaamheden als ZRA, om zo de mooiste reizen voor haar klanten te boeken.
Quinn zal zich onder andere bezighouden met zwemlessen op Curaçao en het volgen van lessen op een lokale school in Zuid-Afrika.
In totaal beslaat de reis minimaal 48.085 kilometer. "Overigens verwachten we nog wel dat er een aantal kilometers bij zullen komen", aldus de familie.
Inzamelingsactie
Er zit echter nóg een speciaal tintje aan deze reis. De ouders van Quinn weten maar al te goed hoe zwaar het is om maandenlang met hun kindje in het ziekenhuis te moeten verblijven. Lisette: “Ik heb mij menig moment aan het ziekenhuisbedje van mijn baby afgevraagd of het ons ooit nog gegund zou zijn de wereld met hem over te reizen.” Mede die ervaring heeft Lisette en haar partner ertoe aangezet om tijdens de reis geld in te zamelen voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje.
Hiertoe is een speciale website ingericht waar mensen kunnen doneren. Het streven is om voor iedere gereisde kilometer 5 cent op te halen. Een snelle rekensom brengt je dan op een streefbedrag van 2.405 euro. Naarmate de gereisde kilometers oplopen, zal het streefbedrag verder oplopen.
"Er is namelijk heel veel geld nodig voor de Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Het geld wordt ingezet om nieuwe inzichten en technologieën verder te ontwikkelen en voor onderzoeken en projecten die angst, pijn en stress bij zieke kinderen verminderen", aldus Lisette.
Met deze reis wil Lisette een inspiratie zijn voor andere ouders die in nu in deze positie zitten en hen laten weten: “Er komen betere tijden aan en er kan met de juiste voorbereiding op reisvlak veel meer dan je misschien denkt.”