23 oktober 2024
Thumbnail voor Geen Black Friday maar Fair Friday voor TUI

Geen Black Friday maar Fair Friday voor TUI

RIJSWIJK – Terwijl de meeste partijen tijdens Black Friday hun verkoop proberen te stimuleren door middel van waanzinnige kortingen staat TUI tijdens het commerciële verkoopweekend even stil bij de toekomst met een duurzame variant genaamd Fair Friday. Op deze Fair Friday zet TUI zijn duurzamere Fair-Travel vakanties in het zonnetje.


Volgens TUI is er juist op Black Friday aandacht nodig voor de toekomst. Bij het boeken van een Fair-Travel vakantie steun je de lokale gemeenschap en economie, verblijf je in een accommodatie in het TUI aanbod met een eco-label en wordt er geïnvesteerd in de verduurzaming van mobiliteit. Daarnaast worden de stedentrips met de trein en de TUI Ski Express in het zonnetje gezet op Fair Friday.

Tot en met maandag 28 november worden alleen deze reizen bij TUI met 50 euro korting aangeboden.

Wijzen op duurzamer alternatief
CMO Frans Leenaars van TUI: "We zullen nooit claimen dat vakantie helemaal duurzaam is of zal worden maar er bestaan wel degelijk bewustere keuzes. Keuzes die rekening houden met de omgeving, energiekeuze maar ook met de lokale werkgelegenheid. We willen niet belerend overkomen maar vakantiegangers wel wijzen op een duurzamer alternatief. Samen met heel Nederland zetten we een stap in de juiste richting. En daar past een Fair Friday veel beter bij dan een Black Friday."