23 juli 2024
Thumbnail voor Aeromexico vijf jaar op Schiphol: ‘het was best een grote gok’

Aeromexico vijf jaar op Schiphol: ‘het was best een grote gok’

SCHIPHOL - Op 30 mei was het vijf jaar geleden dat Aeromexico van start ging met vluchten naar Schiphol vanaf thuisbasis Mexico City International Airport. “Het was vijf jaar geleden best een grote gok, maar de route is succesvol gebleken”, meldt Nicolas Ferri, Chief Commercial Officer van Aeromexico, in Luchtvaartnieuws Magazine.


Aeromexico is de enige Latijns-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die passagiersvluchten uitvoert van en naar Schiphol. “We zijn heel tevreden met de prestaties, we zijn heel tevreden over de samenwerking met Schiphol en onze partner KLM en we hebben een geweldig team ter plekke onder leiding van Country Manager Benelux Mark Mooren”, zegt Ferri.

Door de jaren heen heeft de maatschappij de vliegfrequentie geleidelijk opgevoerd van vier naar zeven vluchten per week. De inzet van de Boeing 787-9 in plaats van de iets kleinere 787-8 zorgde vanaf 2017 niet alleen voor extra capaciteit, maar ook voor een upgrade van het premium-product.

Door de coronacrisis werd de capaciteit tijdelijk teruggeschroefd, maar vanaf eind deze maand wordt weer dagelijks gevlogen van Amsterdam naar Mexico-Stad. Daarmee ligt de capaciteit weer op pre-coronaniveau.

De route is voor een belangrijk deel afhankelijk van de aanvoer van transferpassagiers door SkyTeam-partner KLM. “Zo’n 55 procent stapt op Schiphol over, en soms ligt dat percentage nog hoger”, zegt Ferri. Via Schiphol kan Aeromexico tientallen Europese bestemmingen onder een eigen vluchtnummer aanbieden.

In Nederland opstappende reizigers kunnen op hun beurt in Mexico-Stad kiezen voor een overstap naar tal van bestemmingen binnen Mexico en naar Latijns-Amerika. Populaire Aeromexico-bestemmingen van reizigers uit Nederland zijn daarbij vooral Cancun, Puerto Vallarta, Los Cabos (leisure), Monterrey en Guadalajara (zakelijk).

Lees het volledige artikel over Aeromexico in de juli-uitgave van Luchtvaartnieuws Magazine, die op 17 juli verschijnt. Een los nummer bestellen kan hier.