15 april 2024
Thumbnail voor AJet gestart met ticketverkoop, waaronder naar Schiphol en Brussel

AJet gestart met ticketverkoop, waaronder naar Schiphol en Brussel

AJet, de opvolger van Turkish Airlines-dochter AnadoluJet, is deze week gestart met de ticketverkoop. Onder meer de vluchten op de routes van Schiphol en Brussel naar Istanbul Sabiha Gökçen zijn vanaf nu te boeken op de nieuwe website van AJet.

Op 31 maart, bij de start van het zomerseizoen, wordt AnadoluJet AJet. Als onderdeel daarvan, om de maatschappij meer te onderscheiden van het moederbedrijf, krijgt de maatschappij een geheel nieuwe kleurenschema en ook andere vluchtnummers.

Waar er nu TK voor het vluchtnummer staat (van Turkish Airlines), is dat straks VF. AJet blijft wel een 100 procent-dochterbedrijf van de Turkse flag carrier. De route Schiphol - Istanbul Sabiha Gökçen heeft de meest prominente vluchtnummers gekregen: VF001 en VF002.

Aan de frequentie verandert niets: AJet vliegt straks dagelijks van Schiphol en Brussel naar Sabiha Gökçen Airport, de tweede luchthaven van Istanbul. Moederbedrijf Turkish Airlines voert net als nu de vluchten uit naar de grootste luchthaven (Istanbul Airport).

AnadoluJet
Reizigers die voor komend zomerseizoen al tickets hadden geboekt bij AnadoluJet, worden automatisch op de AJet-vluchten gezet. Voor hen verandert er verder niets.

Dit winterseizoen vliegt AnadoluJet ook één keer per week van Schiphol naar Ankara, maar die route wordt in het zomerseizoen niet aangeboden.