11 mei 2024
Thumbnail voor Alieke Brouwer per november gestart als ZRA bij TUI at Home: ‘Mijn reishart klopt nog steeds’

Alieke Brouwer per november gestart als ZRA bij TUI at Home: ‘Mijn reishart klopt nog steeds’

OLST - Sinds 1 november is Alieke Brouwer-Kamp werkzaam als ZRA aangesloten bij TUI at Home. Na een uitstapje naar een ander werkveld, merkte Alieke dat haar hart toch klopte voor de reisbranche. Tijdens een vakantie op Kreta viel het kwartje. “Mijn passie ligt bij de reisbranche.”


Alieke is ooit begonnen bij de ANWB waar ze eigenlijk van alles deed. “Ik kwam er al snel achter dat ik het reisbureau gedeelte het leukste vond”, vertelt Alieke. “Toen ben ik in 2007 gaan werken bij VakantieXperts Rijssen, waar ik toen ook woonde. De eerste twee jaar als reisadviseur en later als winkelmanager. Ik kreeg toen ook meerdere winkels onder mijn hoede, VX Raalte, Vriezenveen en Nijverdal.”

In oktober 2020 is VX Rijssen verhuisd naar een ander pand en ging verder onder de naam D-reizen. “En toen kwam afgelopen april het faillissement. Mijn eerste gedachte was om de reisbranche te verlaten en te kijken naar wat anders”, gaat Alieke verder. Zes weken later ging Alieke aan de slag als intercedent op een uitzendbureau. “Maar voor de reisbranche heb ik toch meer passie. Ik heb toen besloten dat ik ooit als ZRA wilde gaan werken en dan in combinatie met mijn werk als intercedent. Voorwaarde was wel dat de wereld wel weer meer open moest gaan.”

Combinatie met werk als intercedent
Inmiddels heeft Alieke haar werkzaamheden als ZRA opgepakt en stromen de aanvragen binnen. Vanwege de coronacrisis behoudt ze nog wel haar baan als intercedent. “Dat biedt toch een beetje zekerheid”, legt Alieke uit. “Ik heb ook wel wat vrijheid van mijn baas daarin gekregen. Als het drukker wordt, is hij flexibel in het schuiven van uren. Op het moment ben ik vooral ’s avonds en op vrije dagen bezig met de reisaanvragen.”

Veel van haar oude klanten uit de tijd dat ze op het reisbureau werkte, weten Alieke weer te vinden als zelfstandig reisadviseur. “Ook veel nieuwe mensen weten mij te vinden, via Facebook bijvoorbeeld. Het bericht wat ik daar en op LinkedIn heb geplaatst is vaak gedeeld en geliked.” Alieke gaat zich niet op een bepaald type reizen richten. “Dat heb ik hiervoor ook nooit gedaan, ik boek eigenlijk alles wel. De klanten van toen wil ik op dezelfde manier helpen als voorheen. Ik moet zeggen dat er veel vraag is naar verre bestemmingen. Mensen vragen ook veel naar de mogelijkheden.”

Verrast door drukte
Vanwege de naamsbekendheid van TUI heeft Alieke besloten zich als ZRA aan te sluiten bij TUI at Home. “Mensen zoeken toch wel eerder op TUI dan op iets anders, vandaar dat ik me hierbij heb aangesloten. Voorheen heb ik ook altijd al veel TUI geboekt en heb daar gewoon goede ervaringen mee.” Alieke hoopt dat we snel weer naar het oude normaal gaan. “Dat zal nog wel even duren ben ik bang. Wel zoeken mensen juist de zekerheid en de persoonlijke hulp bij het boeken van hun vakantie. Daardoor heb ik het ook meteen zo druk, daar was ik wel verrast door.”