27 mei 2024
Thumbnail voor American Express Global Business Travel neemt Egencia over van Expedia Group

American Express Global Business Travel neemt Egencia over van Expedia Group

AMSTERDAM - American Express Global Business Travel (GBT) heeft een bindend bod gedaan om Egencia, de zakenreisdivisie van Expedia Group, over te nemen. Als onderdeel van de transactie wordt Expedia Group aandeelhouder in GBT.


GBT blijft naar eigen zeggen investeren in het merk Egencia, de medewerkers en technologie.

“Onze strategie is om onze klanten een ongeëvenaard aanbod te bieden door middel van de beste oplossingen voor reismanagement in ieder segment. Met Egencia verwelkomen we het belangrijkste digitale zakenreisplatform binnen de branche”, zegt GBT-topman Paul Abbott.

“Egencia wordt versterkt door GBT’s complementaire technologie, voorzieningen en geavanceerde aanbod. Dit creëert nieuwe kansen voor zowel multinationals als mkb-klanten, leveranciers en de getalenteerde teams binnen beide organisaties.”    

Samen bieden GBT en Egencia een uitgebreid aanbod aan technologie en klantgerichte oplossingen in het zakenreissegment. Door Egencia te combineren met GBT’s Supply MarketPlace krijgen klanten volgens het bedrijf meer keuzemogelijkheden en leveranciers betere toegang tot zakenreizigers.

De overeenkomst is onderhevig aan overleg met werknemersvertegenwoordigers, evenals de gebruikelijke voorwaarden, inclusief wettelijke goedkeuringen.

Egencia bedient in Nederland, onder andere, een aantal grote banken.