19 april 2024
Thumbnail voor Angst voor cholera-uitbraak: duizenden vast op cruiseschip Mauritius

Angst voor cholera-uitbraak: duizenden vast op cruiseschip Mauritius

Meer dan 3000 mensen zitten vast op een cruiseschip voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius door het vermoeden van een mogelijke cholera-uitbraak op het schip. Na een reeks gevallen van maag-darmziekten aan boord van de Norwegian Dawn weigerden de plaatselijke autoriteiten zondag het schip te laten aanmeren in de haven van de hoofdstad Port Louis.

Eerder had het Franse eiland La Réunion het schip al geweigerd. Zuidelijk Afrika kampt momenteel met een van de ergste cholera-uitbraken in jaren.

Het merendeel van de 2184 passagiers zou zondag aan de reis naar huis beginnen. Tegelijkertijd zouden oorspronkelijk 2279 nieuwe reizigers aan boord van het schip komen in Port Louis, aldus de havenautoriteit. Er zijn ook 1026 bemanningsleden op het schip. Volgens dagblad BN DeStem zijn er minstens ook zo'n 15 Nederlanders onder de passagiers, waaronder een gezin uit Breda.

edewerkers van het ministerie van Volksgezondheid namen zondagochtend monsters van een vijftiental mensen aan boord. De resultaten van het onderzoek worden dinsdag verwacht. Volgens de autoriteiten zouden minstens veertien passagiers en één bemanningslid last hebben van diarree en braken. Ze zijn geïsoleerd in hun kamers.

De Norwegian Dawn vertrok op 13 februari uit Zuid-Afrika voor een reis via Madagaskar naar de eilanden Réunion en Mauritius. Daarna zou het cruiseschip met nieuwe passagiers terugkeren naar Zuid-Afrika.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.