23 juli 2024
Thumbnail voor ANVR: Aantal buitenlandse boekingen in juli afgevlakt

ANVR: Aantal buitenlandse boekingen in juli afgevlakt

LEUSDEN - Uit de ANVR-GFK Monitor over de maand juli blijkt de flinke groei in het aantal buitenlandse boekingen van de maanden mei en juni 2021 in de maand juli te zijn afgevlakt. De branchevereniging verwachtte voor juli een sterke inhaal en lastminute vraag, gelet op het matige voorseizoen en de afwachtende klant.


Door de donkerrode kleur van Nederland op de ECDC-kaart en daarmee de dreiging van andere landen om eisen te stellen aan de komst van Nederlandse toeristen, is de sterke groei in het aantal boekingen van de voorgaande maanden in juli afgevlakt. “Eind juli versoepelde de overheid de reisadvisering voor Europese bestemmingen, maar dit heeft slechts een beperkte effect op de juli-cijfers”, aldus de ANVR.

Gelet op de bestemmingen zijn het aantal boekingen naar bestemmingen buiten Europa gegroeid. Voor de ABC-eilanden is zelfs een stijging van meer dan 100 procent vergeleken met een jaar eerder te zien. Zelfs ondanks deze inhaal- en lastminute vraag, is er nog een achterstand op 2019.

Nog steeds is bijna 90 procent van de boekingen binnen Europa. In vergelijking met 2019 is er en flinke terugval in boekingen voor Spanje, Turkije, UK/Ierland en Noorwegen. Bestemmingen die met de auto goed te bereiken zijn, zoals Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Kroatië, zijn gegroeid ten opzichte van 2019.