8 september 2024
Thumbnail voor ANVR: Boekingen buiten Europa op hetzelfde niveau als vóór corona

ANVR: Boekingen buiten Europa op hetzelfde niveau als vóór corona

LEUSDEN - Gemiddeld dertien procent van de Nederlandse consumenten maakte in november een boeking het buitenland. Dat blijkt uit de cijfers van de ANVR/Gfk Monitor over die maand. In vergelijking met dezelfde maand in 2019 bleven boekingen echter met vijf procent achter. Het onderzoek laat zien dat voor het eerst in maanden boekingen buiten Europa met twintig procent zijn gestegen.


Voornamelijk bestemmingen in Midden- en Zuid-Amerika lieten een duidelijke groei zien in vergelijking met vorige maand én met november 2019. Mexico, Costa Rica en Aruba zijn landen die het meest gewild zijn volgens de ANVR. Daarnaast was er ook een groei in het aantal boekingen naar Azië met Thailand als populairste vakantiebestemming.

Daarentegen bleven boekingen naar een aantal bestemmingen binnen Europa achter, zoals Portugal (-26 procent) en Turkije (-29 procent). Landen als Denemarken (+47 procent) en België (+32 procent) realiseerden meer boekingen dan in november 2019.

De cumulatieve cijfers (YTD= year-to-date) geven tot zoverre aan dat het aantal gemaakte boekingen dit jaar op dezelfde lijn ligt als in 2019. Huidige cijfers van de ANVR en GfK zijn vergeleken met de cijfers van 2019, aangezien het aantal boekingen in 2020 en 2021 een minder goede vergelijking aantoont vanwege de pandemie.