2 december 2023
Thumbnail voor ANVR: Boekingen buiten Europa populair, Afrika marktleider

ANVR: Boekingen buiten Europa populair, Afrika marktleider

Het totaal aantal boekingen is in de maand oktober 2022 vrijwel gelijk (+1 procent) aan het aantal boekingen in oktober 2019. Het aandeel boekingen buiten Europa (als percentage van het totaal aantal boekingen) steeg in deze maand naar 19 procent (t.o.v. 17 procent in september 2022). De cijfers liggen nog niet op hetzelfde niveau als in 2019, maar het aantal groeit gestaag.

Afrika marktleider


Van de vijf continenten buiten Europa is Afrika het meest geliefd. Zo noteerden Egypte, Gambia, Kaapverdië, Marokko, Rwanda en Tunesië een forse groei in oktober. Binnen Europa zijn vooral België (+48 procent) en Frankrijk (+35 procent) erg populair.

Hoewel het versoepelen van de reisbeperkingen omtrent corona in Japan leidde tot een verdubbeling in het aantal boekingen en een enige groei in toerisme naar China, blijven de boekingen in de andere continenten nog flink achter lopen. Zo heeft de dure dollar geen goede invloed op het aandeel van Noord-Amerika.

Het totale aantal boekingen naar Zuid-Amerika is wel stabiel ten opzichte van 2019. Verder springt Curaçao eruit met een stijging in het aantal boekingen in oktober.