24 februari 2024
Thumbnail voor ANVR/GFK Monitor: Voorzichtige stijging aantal boekingen in maart 2021

ANVR/GFK Monitor: Voorzichtige stijging aantal boekingen in maart 2021

LEUSDEN – In de laatste boekingscijfers van de onderzoeksmonitor van de ANVR en GFK constateren de partijen een voorzichtige stijging in het aantal boekingen voor maart 2021. Ter vergelijking met de cijfers van 2020 en 2019 laat maart 2021 een duidelijke stijging zien ten opzichte van de voorgaande maanden dit jaar.


Dit meldt de ANVR. In een maandelijkse steekproef meten de ANVR en GFK het boekingsgedrag van de Nederlandse bevolking die worden gerepresenteerd door ruim vijftig duizend consumenten in Nederland. Uit de meting van vorige maand bleek dus een voorzichtige stijging.

Zo steeg het aantal boekingen in maart met 23 procent ten opzichte van bijvoorbeeld januari of februari 2021. Volgens de ANVR is er vanzelfsprekend nog een grote achterstand, maar toch is in de laatste boekingscijfers een duidelijke stijging te zien.

In 2020 daalde het aantal boekingen in maart ten opzichte van februari met bijna zestig procent. In een redelijk normaal jaar als 2019 was er in maart slechts sprake van een daling van enkele procenten. Het aantal boekingen in maart 2021 bleef nog wel veertien procent onder het aantal boekingen in maart vorig jaar, maar gezien de stijging in de afgelopen maanden verwacht de ANVR dat het aantal boekingen in april 2021 de cijfers van april 2020 overstijgen.

“De gemaakte boekingen in maart liggen nog op slechts dertig procent van het niveau van 2019, er is dus nog een lange weg te gaan”, aldus de ANVR.