18 april 2024
Thumbnail voor ANVR: groei in boekingen stabiliseert, Turkije weer flink geboekt

ANVR: groei in boekingen stabiliseert, Turkije weer flink geboekt

Volgens de ANVR stabiliseert de groei in het aantal vakantieboekingen. De vereniging van Reisondernemingen meldt dat het aantal boekingen in de maand februari van dit jaar met slechts 1 procent groeide ten opzichte van februari vorig jaar. De afnemende groei was volgens de ANVR ook in voorgaande maanden al zichtbaar.

“Rekening houdend dat ook iets meer vooruit werd geboekt, is de groei eruit en stabiliseert het aantal boekingen zich”, concludeert de ANVR. “Uiteraard zijn er flinke verschillen per bestemming. Absolute winnaar in februari was Turkije met een plus van 43 procent. Daarmee werd zelfs het aantal boekingen van 2019 overtroffen. Ook nam de boektermijn af: méér klanten boekten dus gemiddeld korter voor vertrek naar Turkije. Ook Zweden (+40 procent) werd goed geboekt.”

“Buiten Europa zijn in Azië (+15 procent) vooral Thailand en Indonesië sterk aan het groeien. Ook China komt weer terug. Boekingen voor Israël zijn vrijwel stilgevallen. In Zuid-Amerika (+19 procent) wordt de groei getrokken door Curaçao en (in mindere mate) Brazilië en Mexico”, aldus de ANVR.