20 juli 2024
Thumbnail voor ANVR spreekt onbegrip uit: ‘Wij staan achter de SGR’

ANVR spreekt onbegrip uit: ‘Wij staan achter de SGR’

LEUSDEN - Morgen dient de zaak die is aangespannen door een groep reisorganisaties tegen de SGR voor de voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam. In een statement spreekt de ANVR onbegrip uit over het aanklagen van de SGR en zegt achter de stichting te staan.


In maart 2020 hebben de ANVR en SGR de ‘Reisvouchers met SGR-garantie’ in het leven geroepen. “Vervolgens zijn alle betrokken partijen, reisagenten en reisorganisaties, gezamenlijk opgetrokken en meegenomen in de totstandkoming van het Voucherfonds”, luidt het statement van de ANVR. De ANVR is dan ook vol onbegrip dat de verschillende reisorganisaties de SGR voor de rechter slepen. “Alle partijen zijn betrokken geweest bij de besluitvorming rondom het Voucherfonds.”

De ANVR staat achter de handelswijze van de SGR. “Wij hebben dit fonds in gezamenlijkheid opgetuigd”, zegt ANVR-voorzitter Frank Oostdam. “Wij hebben er vertrouwn in dat de zaak goed uitpakt.” Volgens Oostdam zou het kort geding waarschijnlijk leiden tot vertraging in de behandeling en daarmee goedkeuring van de Europese Commissie van het Voucherfonds. “Dat zou dramatische gevolgen kunnen hebben voor de hele reissector, en overigens ook voor henzelf.”