14 juni 2024
Thumbnail voor ANVR vraagt in brief opheldering over problemen op Schiphol

ANVR vraagt in brief opheldering over problemen op Schiphol

LEUSDEN - De ANVR heeft eerder deze week in een brief aan Schiphol opheldering gevraagd over de problemen op het vliegveld de afgelopen dagen. De chaotische situatie op het vliegveld van afgelopen zaterdag werd veroorzaakt door een wilde staking onder het KLM-bagagepersoneel, maar ook reizigers van reisorganisaties die met andere airlines op vakantie zouden gaan ondervinden grote problemen. ANVR vraagt om opheldering.


Ook de afgelopen dagen waren er problemen op de luchthaven waardoor reizigers soms vluchten moesten missen. “Deze problemen zijn niet nieuw; ook in de jaren vóór corona waren er flinke problemen in de meivakantie en liepen wachttijden sterk op”, meldt ANVR-directeur Frank Oostdam. “Er stond reeds een overleg met Schiphol gepland op directieniveau, maar vooruitlopend hierop is door de ANVR gevraagd hoe dit nu zo uit de hand is gelopen en wat hieraan wordt gedaan.”

Daarnaast vraagt de ANVR zich in de brief aan Schiphol af waarom afgelopen zaterdag alle reizigers werden gevraagd om niet naar het vliegveld te komen terwijl de problemen zich concentreerden op (de bagage van) KLM-reizigers. Ook zijn vragen gesteld over de financiële schade. “Reisorganisatoren zitten met geannuleerde vluchten voor vakanties, waarbij alternatieven aan het begin van de meivakantie niet of nauwelijks voorhanden zijn. Met een drukke zomer in het vooruitzicht willen wij de zekerheid hebben dat onze passagiers op goede wijze op Schiphol kunnen vertrekken en terugkeren”, sluit Oostdam af.