13 mei 2024
Thumbnail voor Bakken en Borrelen met Bonaire in Bloemendaal: ‘Nieuwsgierigheid naar Bonaire vergroot’

Bakken en Borrelen met Bonaire in Bloemendaal: ‘Nieuwsgierigheid naar Bonaire vergroot’

BLOEMENDAAL - Tourism Corporation Bonaire (TCB) organiseerde in samenwerking met Diamond Public Relations Europa (DPR EU) op dinsdag 16 mei een media lunch in Kookstudio Roosmarijn in Bloemendaal, en later op de dag een partner borrel bij Bloomingdale in Bloemendaal aan Zee. Reisbizz en TripTalk waren bij beide bijeenkomsten aanwezig.


Tijdens de media lunch werd onder leiding van de ingevlogen Bonairiaanse top chef Giovannie Veld een kookles gevolgd. Hierna stond een lunch met typisch lokale ingrediënten op het menu; verse vis in kreoolse saus en een bijgerecht van tutu. Zelfs de drankjes waren lokaal: tamarindesap en op Bonaire gestookte Rom Rincon, rum vernoemd naar het oudste dorp van Bonaire (anno 1527).

Tekst gaat verder onder de foto

Culinaire hoofdstad
Naast de lekkere lunch werd allerlei informatie gedeeld over het eiland. Zo werd benadrukt dat Bonaire recentelijk is uitgeroepen tot Culinaire Hoofdstad, door de World Food Travel Association en dat het eiland maar liefst twee Nederlandse Michelin chefs op het eiland heeft mogen verwelkomen met horecazaken (weliswaar zonder ster) op Bonaire. Jonnie en Thérèse Boer, bekend in Nederland van De Librije, zijn op het eiland eigenaren van vier horecazaken: Brass Boer Bonaire, Senang, Club Tropicana en Boertiek, en Pascal Beeren, van De Bokkedoorns, is eigenaar van Beach Club Ocean Oasis op Bonaire. Naast fijnproevers en culinaire genieters werd duidelijk dat Bonaire met name rustzoekers, duikers en natuurliefhebbers aantrekt, dat deze bijzondere gemeente van Nederland slechts over één stoplicht beschikt en dat ezels er voorrang hebben op de golfbaan.

Tekst gaat verder onder de foto

In de namiddag werd onder een voorzichtige lentezon geborreld aan zee door diverse genodigden uit de reiswereld. Reismedia's Bob Rus van TripTalk was hierbij aanwezig en werd getrakteerd op Bonairiaanse hapjes, wederom bereid door chef Giovannie Veld, en ook hier werd Rom Rincon geschonken door studenten uit Bonaire in folkloristische klederdracht om de genodigden in Caribische eilandsferen te brengen. “Aan het einde van de middag waren meerdere geluiden te horen dat de nieuwsgierigheid om naar Bonaire af te reizen zeker was vergroot”, laat Karin Swiers namens Diamond PR weten.