13 mei 2024
Thumbnail voor Bali gaat in februari weer open voor alle buitenlandse bezoekers

Bali gaat in februari weer open voor alle buitenlandse bezoekers

BALI - De Indonesische autoriteiten hebben aangekondigd dat Bali vanaf 4 februari weer open gaat voor alle volledig gevaccineerde buitenlandse bezoekers. Eerder mochten reizigers uit een beperkt aantal landen het eiland al bezoeken. De quarantaineperiode wordt verkort van zeven tot vijf dagen.


Wie Bali in wil reizen heeft naast een visum en een negatief testresultaat, ook een bewijs van een hotelboeking + betalingsbevestiging nodig. Dit in verband met de vijfdaagse hotel quarantaine. Gedurende de eerste vier nachten is het mogelijk in een beperkt aantal hotels te verblijven in Kuta, Nusa Dua, Sanur en Ubud.

Tijdens de quarantaineperiode mogen reizigers niet buiten het hotelterrein komen, maar mogen wel gebruik maken van een separaat zwembad of een deel van het strand. De hotels die momenteel meedoen zijn The Grand Hyatt Nusa Dua, The Westin Resort Nusa Dua, The Royal Tulip Spring Hill Jimbaran, The Griya Santrian Sanur en The Viceroy Ubud. Verder moeten reizigers ook in het bezit zijn van bewijs van een ziektekostenverzekering die coronagevallen en daaraan gerelateerde kosten tot 25.000 dollar dekt.

Stijging coronagevallen
Bali is een bestemming waar de lokale bevolking erg afhankelijk is van inkomsten uit het toerisme en is dus extra hard getroffen door de pandemie. Omdat de luchthaven voor het grootste deel van 2021 gesloten was voor internationale vluchten, verwelkomde het eiland tussen januari en oktober slechts 45 buitenlandse bezoekers, vergeleken met ongeveer 6,2 miljoen in 2019.

De versoepeling komt als verrassing, gezien het stijgende aantal coronagevallen in Indonesië. De kleurcode voor Indonesië is momenteel oranje. Er moet bijna overal bij toegang een geldig vaccinatiebewijs kunnen worden getoond. Dit kan met de geprinte versie van het Europese coronapaspoort.

De aankondiging van Bali komt nadat meer landen in Azië hebben aangegeven te gaan versoepelen. Thailand hervat het 'Test en Go-programma' op 1 februari nadat deze door de omikronvariant tijdelijk was stopgezet. De Filipijnen zullen vanaf 10 februari gevaccineerde toeristen en reizigers verwelkomen zonder quarantaineregel.

Lees meer over de bestemming Bali op onze zustersite Triptalk.