23 mei 2024
Thumbnail voor Bas Hoogland, voormalig commercieel directeur Landal GreenParks, overleden

Bas Hoogland, voormalig commercieel directeur Landal GreenParks, overleden

Bas Hoogland, voormalig commercieel directeur van Landal GreenParks en spreker op het afgelopen ANVR Congres in Asturias, is afgelopen woensdag 1 mei op 63-jarige leeftijd plotseling overleden. Hoogland wist met zijn leiding Landal onder andere te kronen tot ‘Meest Gastvrije Bedrijf van Nederland’.

Bas Hoogland heeft 19 jaar voor Landal GreenParks gewerkt waar hij in december 2014 afscheid nam wegens gezondheidsproblemen. Hierna startte hij, samen met zijn vrouw, een B&B in het Zuid-Limburgse Vijlen. “Wie dacht dat hij na zijn afscheid bij Landal GreenParks achter de geraniums terecht zou komen, kent Bas Hoogland niet erg goed”, schrijft vrijetijdssectorplatform Pretwerk.nl.

“Voor zijn directe medewerkers was hij een veeleisende, maar warme coach. Hij streefde altijd naar verbetering. Ook de gasten van Landal liepen met hem weg. Hij had o.a. op twitter vele volgers – en daaronder zaten veel gasten van Landal. Bij zijn vertrek had hij op zijn persoonlijke account zelf méér volgers dan Landal. (waarschijnlijk ook omdat hij af en toe een gratis weekendje weg gaf)”, aldus Pretwerk.nl.

Op het ANVR Congres afgelopen november in de Spaanse regio Asturias sloot Bas Hoogland als één van de sprekers het congres af als ‘power speaker’.