7 september 2024
Thumbnail voor BBI Travel: Wintervakantie naar Scandinavië wordt steeds populairder

BBI Travel: Wintervakantie naar Scandinavië wordt steeds populairder

EELDE - Bij BBI Travel merken ze dat Scandinavië steeds vaker als bestemming wordt gekozen voor een wintervakantie. Henk van der Kooi ging in gesprek met Reisbizz Magazine en vertelt in de High End Special hoe het komt dat de Scandinavische landen steeds populairder worden.


“Skiresorts zoals bijvoorbeeld Trysil in Noorwegen of Sälen en Åre in Zweden hebben fantastische faciliteiten voor alpine skiërs en snowboarders, die nu ook door Nederlanders worden ontdekt”, vertelt Henk. “Voor langlaufers zijn deze landen, met duizenden kilometers aan loipes door de prachtige natuur, een walhalla en al decennia lang een geliefde reisbestemming.”

Afwisseling van activiteiten
Naast de skisporten zijn er volgens Henk tal van mogelijkheden om actief van de winter te genieten.“Er zijn tochten te maken op sneeuwschoenen of met hondenslee en waar we in Nederland soms jaren wachten om weer te kunnen schaatsen op natuurijs, is het hier jaarlijkse prik. In de Zweedse provincie Dalarna, maar ook bij de winterstad Östersund, zijn er legio schaatsmogelijkheden. Adrenaline junkies maken een trip op sneeuwscooters of sneeuwquads. Zo is de afwisseling tijdens een wintersportvakantie hier ongeëvenaard.”

Après-ski op zijn Scandinavisch

“Als je ergens thuis bent en aan de pistes in een droomhut zit of bij het haard in een comfortabel appartement, dan krijgt afterski - zoals de Scandinaviërs het zelf noemen - een andere betekenis”, stelt Henk. “Een knappend haard, een uitnodigende sauna - met natuurlijk de mogelijkheid om in adamskostuum sneeuwengelen te maken voor de deur – en heerlijke geuren vanuit de keuken met een goed glas wijn en een pak kaarten op tafel. De avond is niet voorbij voordat er onder een adembenemende sterrenhemel een wandeling is gemaakt. Natuurlijk kun je ook gewoon een borrel halen aan de pistes na het skiën, maar het Scandinavische gevoel van ‘thuis’ spreekt velen in deze tijden erg aan.”

Wil je meer lezen over de groeiende interesse naar Scandinavische wintervakanties? Lees dan de High End Special in de laatste uitgave van Reisbizz Magazine voor het hele artikel.