1 maart 2024
Thumbnail voor Brussels Airlines en Nordic beginnen chartervluchten naar Scandinavië

Brussels Airlines en Nordic beginnen chartervluchten naar Scandinavië

BRUSSEL - Brussels Airlines start, in samenwerking met touroperator Nordic, vluchten naar een viertal Scandinavische vakantiebestemmingen. De twee bedrijven gaan een samenwerking van drie jaar aan, waarbij zowel in de zomer als tijdens het winterseizoen wordt gevlogen.


De eerste vlucht vertrekt op 4 juli van Brussel naar het Noorse Evenes. In de winter komen er vluchten naar Kittilä in Finland, Kiruna in Zweden en Bergen in Noorwegen bij.

Brussels Airlines en Nordic werken al sinds 2016 samen. Het is de bedoeling om het aantal vluchten de komende jaren verder uit te breiden.

“Voor het winteraanbod werken we samen met een aantal lodges die exclusief te boeken zijn via Nordic. Zo hebben we vijf kleinschalige en zeer kwalitatieve verblijven waaronder Aurora Mountain lodge te midden van het Zweedse hooggebergte, Valkea Lodge in de Finse bossen, Pinetree Lodge aan een meer in de Zweedse bossen, Arctic River Lodge aan een prachtige ijsrivier en Lapland View Lodge boven op een heuveltop. Telkens unieke pareltjes en enkel te boeken via Nordic en met een rechtstreekse vlucht naar Lapland”, aldus Nordic-topman Maarten Raes.

Ook vanuit Nederland moet straks naar Scandinavië worden gevlogen. De Nederlandse tak van Nordic werkt daarbij samen met Corendon Dutch Airlines.