12 juli 2024
Thumbnail voor Brussels Airlines introduceert medische reisbegeleiders

Brussels Airlines introduceert medische reisbegeleiders

DIEGEM - Brussels Airlines gaat samenwerken met Medical Travel Companions om een ‘persoonlijkere service te kunnen bieden aan reizigers met specifieke noden’. Passagiers kunnen zodoende voortaan tegen betaling gebruik maken van een persoonlijke medische begeleider voor, tijdens of na hun vlucht.


De service, die vanaf vandaag beschikbaar is en samen met de vlucht geboekt kan worden, biedt geïndividualiseerde pakketten die tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van de passagier, zo meldt de Belgische luchtvaartmaatschappij. Medical Travel Companions biedt de reiziger een gekwalificeerde begeleider zoals een verpleegkundige, een paramedicus of een arts, afhankelijk van het gekozen pakket.

De begeleider kan medische bijstand en hulp bieden - bijvoorbeeld door hen te vergezellen naar een PCR-test. “Bij Brussels Airlines willen we reizen toegankelijker maken. Dankzij deze persoonlijke medische bijstand kunnen we passagiers de mogelijkheid bieden om met een gerust hart te reizen,” zegt Frederic Dechamps van Brussels Airlines.

Medical Travel Companions richt zich op doelgroepen zoals gezinnen met jonge kinderen, senioren en passagiers met beperkte mobiliteit of medische problemen die hulp nodig hebben tijdens hun reis. De tarieven voor een medische reisbegeleider variëren van ongeveer 450 tot ongeveer 2.900 euro.