2 maart 2024
Thumbnail voor Brussels Airlines promoot toerisme in Ghana met ‘Bike in Africa’

Brussels Airlines promoot toerisme in Ghana met ‘Bike in Africa’

Brussels Airlines heeft de zesde editie van ‘Bike in Africa’ in de Volta-regio in Ghana afgetrapt. Met dit initiatief komen collega’s van de vliegmaatschappij samen om Afrika te ontdekken door middel van fiets- en wandelroutes, een bijdrage te leveren aan de lokale economie en hun bestemmingen te promoten.

Na edities in Rwanda, Burundi, Oeganda, Senegal, Gambia en Kameroen strijkt Bike in Africa dit jaar neer in Ghana, in de Volta-regio, voor een trip van vijf dagen. Er nemen ruim 120 medewerkers deel van Brussels Airlines en andere bedrijven van de Lufthansa Group, zoals Eurowings, Lufthansa, Swiss en Austrian Airlines.

Steentje bijdragen
Binnen Lufthansa Group is Brussels Airlines de Afrika-expert met 18 bestemmingen in sub-Saharaans Afrika. Naast het hiken en fietsen ondersteunt Brussels Airlines twee lokale ondernemingen in de Volta-regio: Bravehearts Expedition LTD en Wastemen Ghana. Bravehearts Expedition LTD ontwikkelt toerisme in de regio, onder meer met het bouwen van infrastructuur. Wasteman Ghana verzamelt voornamelijk plastic afval om het te recycleren. Brussels Airlines zal bij beide bedrijven workshops ‘design thinking’ organiseren en de ontwikkeling van hun bedrijfsstrategie ondersteunen.

De workshops worden gegeven in samenwerking met studenten van de Heritage University in de Ghanese hoofdstad Accra en help alliance, een initiatief van Lufthansa Group. Ook bezoeken de fietsers en wandelaars het ‘Paradise Project’, een project gesteund door de help alliance.

“Luchtvaart is meer dan mensen van A naar B brengen. Met Bike in Africa combineren we onze passie om de wereld te ontdekken met onze toewijding aan het Afrikaanse continent”, aldus Dorothea von Boxberg, CEO van Brussels Airlines.