14 juli 2024
Thumbnail voor Carola Hoekstra benoemd als voorzitter SGR, Calamiteitenfonds Reizen en SGRZ

Carola Hoekstra benoemd als voorzitter SGR, Calamiteitenfonds Reizen en SGRZ

Carola Hoekstra is benoemd tot voorzitter van SGR, het Calamiteitenfonds Reizen en SGRZ (het zakelijke zusje van SGR). Hoekstra volgt Annelies Bouma op, die vanwege het bereiken van de maximale statutaire termijn, vanaf 30 juni is teruggetreden.

Hoekstra is geen onbekende voor SGR. Sinds 1 januari 2022 is ze al lid van het bestuur van SGR en de zusterpartijen. Momenteel is ze werkzaam als CEO van Stromma Nederland, het voormalige Canal Company. Voorheen was ze werkzaam bij onder meer Hotelplan, TUI en Thomas Cook. Verder is ze bestuurslid van de Swedish Chamber of Commerce for the Netherlands. Aan ervaring geen gebrek, zo zien ook de fondsen. “Met haar jarenlange ervaring in de reisbranche in verschillende rollen kan zij oprecht een veteraan worden genoemd. De fondsen zijn blij dat zij het voorzitterschap op zich gaat nemen”, aldus een verklaring.

De samenstelling van het bestuur van de Nederlandse reisgarantiefondsen ziet er per 1 juli 2024 als volgt uit: Carola Hoekstra (voorzitter), Nick de Leeuw (portefeuille juridische zaken), Bert Scholten (portefeuille financiële zaken). Erik Jan Reuver is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie.