12 mei 2024
Thumbnail voor Chantal van der Bijl: de reisbranche is op mijn lijf geschreven

Chantal van der Bijl: de reisbranche is op mijn lijf geschreven

RHEDEN - Na 21 jaar werken binnen de reisbranche was het voor Chantal van der Bijl tijd voor een nieuwe uitdaging. Tijdens de coronacrisis startte ze een nieuwe carrière in de autobranche, waar ze er al snel achter kwam dat ze de reiswereld niet helemaal kon laten gaan. Om die reden is ze afgelopen mei gestart als ZRA bij TUI at Home. Reisbizz ging met haar in gesprek.


In 2001 begon Chantal van der Bijl bij Reisbureau Nijenhuis in Velp. Na tien jaar ging het reisbureau over naar Arke en daarna stond het filiaal, wat nu is gesloten, bekend als TUI Eerbeek. Hier heeft Chantal met veel plezier gewerkt. Maar na de coronaperiode was het tijd voor iets nieuws. "In die periode ben ik gaan nadenken of dit wel de baan is die echt bij mij past," zegt ze. "Ik heb een loopbaantraject gedaan om dit te onderzoeken. Hier kwam duidelijk uit dat mensen blij maken mijn allergrootste passie is. Dat kun je natuurlijk in heel veel branches toepassen."

Anderhalf jaar geleden maakte ze dan ook de overstap van de reisbranche naar de autobranche. Maar ze merkte dat ze iets miste. "Ik heb voor mezelf op een rijtje gezet wat ik miste en daar kwam al snel een antwoord op: de dynamische reiswereld. Als iemand mij iets vroeg voor een vakantie, merkte ik dat ik gelijk enthousiast begon te vertellen. Tja dan is het wel duidelijk, toch? De reisbranche is op mijn lijf geschreven."

Leuke reacties
Nu is Chantal haar eigen onderneming gestart onder de vlag van TUI at Home. "Ik wilde niet terug naar het reisbureau. Ik ben gaan kijken of ik mijn huidige baan kon combineren met de reiswereld. Zowel TUI at Home als mijn huidige werkgever stonden daar beide achter. En nu doe ik iets waar ik onwijs veel energie van krijg."

Ook haar vorige klanten van TUI Eerbeek zijn blij met het besluit. "Via Facebook en Instagram heb ik veel leuke reacties mogen ontvangen. Heel veel 'oud-klanten' van TUI Eerbeek hebben mij al benaderd en bij verschillende mensen  ben ik zelfs al op bezoek geweest. Zij vinden het fijn dat ik weer terug ben in de reiswereld. Alleen van de reacties word ik alweer zo blij!"