5 maart 2024
Thumbnail voor Code rood voor reisagenten: ‘De kunst is om je niet gek te laten maken’

Code rood voor reisagenten: ‘De kunst is om je niet gek te laten maken’

SCHIPHOL - De huidige berichtgeving over de recente aangescherpte maatregelen in Frankrijk en Griekenland zorgt voor veel onrust bij reizigers. Reisbizz vroeg een aantal reisagenten over het effect dat dit heeft op de boekingen en het gedrag van de consument. “Momenteel ben ik een vraagbaak voor mijn klanten.”


Frank Visch van Travel Store herkent de onrust op het reisbureau. “Wij krijgen inderdaad veel vragen op ons af. De kunst is om je niet gek te laten maken, maar de rots in de branding te blijven voor je klant. Zorg ervoor dat je goede service blijft verlenen en hen van de juiste adviezen voorziet.”

Dat de maatregelen van de landen om ons heen continu wisselen, vindt Frank vreselijk. “Voor gezinnen die straks in Frankrijk vakantie gaan vieren werkt de nieuwe testmaatregel zeker niet mee aan het vakantieplezier.”

President Macron liet gisteren weten dat iedereen in Frankijk binnenkort een bewijs van vaccinatie of negatieve test moet kunnen voorleggen.

Frank Visch

Roodgloeiend
Ook Marlous de Boer van The Travel Club Epe vertelt dat haar telefoon roodgloeiend staat. Dit begon vorige week na het noemen van code rood. “Alle seinen sprongen voor klanten meteen op rood. Het is zaak om dat enigszins te nuanceren.” Vorig jaar kleurde Nederland ook rood, maar toch zijn er volgens Marlous nog veel klanten zonder problemen op reis gegaan.

“Wat dat betreft is er de laatste tijd ‘never a dull moment’ geweest in de reisindustrie”, gaat ze verder. De reisagente blijft echter positief. “Op het moment ben ik alweer druk in de weer met het uitzoeken van verre reizen voor aankomende winter en zomer 2022. Ik vind het heerlijk om met mijn vak bezig te zijn en daar positieve uiting aan te geven op sociale media. Ik merk aan de nieuwe boekingsaanvragen dat die positieve flow wordt gewaardeerd.”

Marlous de Boer

Vraagbaak
Travel Counsellor Jennie Visser uit Heerhugowaard zegt dat het naar omstandigheden goed gaat. “Uiteraard ben ik ook vraagbaak voor mijn klanten. Sommige van mijn klanten vragen zich af of er nog wel gereisd kan worden wanneer wij rood kleuren. Ben ik wel verzekerd? Wat heb ik allemaal nodig aan formulieren? Het is dan aan mij om hen gerust te stellen en ze het vertrouwen terug te geven.”

Jennie heeft momenteel veel vertrekken naar Kreta. “Ik stuur regelmatig een kort berichtje naar mijn klanten die op reis zijn. Op die manier moeten we toch leren omgaan met het virus.”

Jennie Visser