24 juni 2024
Thumbnail voor Corendon met World2Fly naar Curaçao: wie zijn dat en wat kunnen reizigers verwachten?

Corendon met World2Fly naar Curaçao: wie zijn dat en wat kunnen reizigers verwachten?

SCHIPHOL - Het was al bekend dat Corendon komende winter met een ‘eigen’ vliegtuig van Schiphol naar Curaçao gaat vliegen, en is nu ook duidelijk hoe vaak en met wie: vijf keer per week met een A350 van World2Fly. Wat is World2Fly en wat kunnen reizigers verwachten?


World2Fly is een - in Nederland nog vrij onbekende - luchtvaartmaatschappij uit Madrid, die in 2021 werd opgericht door de Iberostar Group. Dat is één van de grootste toerismebedrijven van Spanje, met wereldwijd meer dan honderd hotels en ruim 30.000 werknemers.

De maatschappij beschikt over twee jonge Airbus A350-900’s, met een derde op komst. Daarnaast vliegt het Portugese zusterbedrijf van World2Fly met een Airbus A330. Vanuit Madrid en Lissabon worden er vluchten uitgevoerd naar bestemmingen in en rondom het Caribisch gebied.

Corendon A350

432 stoelen
De A350-900’s van World2Fly beschikken over maar liefst 432 stoelen, allemaal in Economy Class. Dat zijn er relatief veel: er is slechts één andere maatschappij die net zoveel stoelen in een A350-900 plaatst. Gemiddeld staan er in dit type zo tussen de 300 en 330 zetels.

Het comfort kan natuurlijk pas echt goed beoordeeld worden door aan boord te stappen, en Corendon houdt nog even de kaken stijf op elkaar tot de officiële persconferentie, maar op basis van wat er al bekend is over de toestellen lijkt het alleszins mee te vallen.

Zo staan de stoelen in een voor de A350 gebruikelijke 3-3-3-configuratie, en niet in een 3-4-3-opstelling zoals bij sommige andere lowcost- en vakantiemaatschappijen die met de A350 vliegen (French Bee en Aïr Caraïbes). Er is dus niet per rij een extra stoel tussen gepropt.

Het scheelt natuurlijk dat er geen Business Class aan boord is, die normaliter veel ruimte opsoupeert.

Ook qua beenruimte lijkt het mee te vallen: World2Fly meldt nergens precies om hoeveel inch het gaat, maar reizigers die al vanuit Madrid met de maatschappij gevlogen hebben zijn daar doorgaans positief over in hun recensies. Bij de deuren zijn er 27 XL-stoelen met extra beenruimte beschikbaar.

Verder hebben de stoelen allemaal een individueel entertainmentscherm en een USB-oplaadpunt zodat passagiers hun telefoon of tablet kunnen opladen. Ook kan de rugleuning 15 centimeter naar achteren versteld worden. De A350 is bovendien een modern en stil toestel, met grote ramen.

A350-cabine World2Fly

Eerste vlucht
Corendon organiseert later vandaag een persconferentie op Curaçao waarin alle details uit de doeken gedaan worden. De eerste vlucht van Schiphol naar het vakantie-eiland staat op 3 november gepland. Vanaf die datum is er dus een alternatief voor KLM en TUI fly.

Voor de economie van Curaçao is de komst van de Corendon-vluchten met World2Fly goed nieuws: daardoor kunnen er wekelijks ruim 2000 toeristen extra naar het eiland komen. De touroperator is haar hotelcapaciteit daar ook flink aan het uitbreiden.