19 juni 2024
Thumbnail voor Corendon studiereis Gambia: Goed beeld van het echte Gambia gekregen

Corendon studiereis Gambia: Goed beeld van het echte Gambia gekregen

BANJUL - Eerder deze maand vlogen negen Corendon medewerkers en twintig reisagenten af naar Gambia voor een studiereis. Corendon vliegt op woensdag en zondag naar Banjul, de luchthaven en tevens hoofdstad van het land. Jennie Visser ging namens Reisbizz Magazine mee tijdens de studiereis naar het Afrikaanse land en bracht verslag uit.


Onderweg naar het hotel werden we direct getrakteerd op het Gambiaanse leven. Door wegwerkzaamheden ontstaat er een file en zien we de drukte van het alledaagse leven aan ons voorbij trekken. Eenmaal in het hotel is het personeel niet direct op onze aankomst voorbereid. Het seizoen is dan ook net gestart. Dat is meteen onze eerste kennismaking met Gambiaanse tijden, zo vertelt onze gids: de GMT oftewel Gambian Maybe Time. Alles heeft hier zijn eigen tijd en manier en laat zich onder invloed van de hoge temperaturen en cultuur vooral niet opjagen.

Het hotel waar de groep verblijft is het Kalimba Beach Resort, het populairste hotel van Corendon. Een adults only resort direct aan het strand van Kotu met 4,5 sterren. Een modern resort met ruime kamers of kies voor de luxe swim up kamers.

Goed beeld van het rauwe en echte Gambia
Volgens Karina de Leeuw, ZRA bij Personal Touch Travel was het allermooiste moment tijdens de studiereis de zonsopkomst tijdens het kajakken tussen de mangrove. “Echt zo’n intens geluksmomentje. Daarna komt zeker het moment dat onze gids Fanta van African Adventure Tours Gambia ons bedankte voor deze geweldige ervaring. Ze zei dat ze na deze ervaring het gevoel had van waarde te zijn. En dat is ze zeker. Mede door haar hebben we een goed beeld gekregen van het rauwe en echte Gambia.”

Ben je benieuwd wat Jennie Visser nog meer heeft meegemaakt in Gambia en wat andere deelnemers van de reis vonden? Lees dan het hele artikel in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.