17 april 2024
Thumbnail voor Corendon verplaatst 150 vluchten van Schiphol naar Rotterdam

Corendon verplaatst 150 vluchten van Schiphol naar Rotterdam

SCHIPHOL - Corendon verplaatst preventief 150 vluchten van Schiphol naar Rotterdam The Hague Airport. Nog eens 35 andere vluchten worden samengevoegd of naar andere luchthavens verplaatst, zo meldt de Nederlandse reisonderneming. 


Schiphol maakt donderdagavond bekend hoeveel (vakantie)vluchten er deze zomer moeten worden geschrapt of verplaatst om de permanente chaos op de luchthaven, die nu al weken duurt, aan te pakken. Corendon kiest er nu voor om alvast zelf vluchten elders te laten vertrekken.

“We hebben vroegtijdig geanticipeerd op dit schadelijke scenario want als vakantieaanbieder stellen wij uiteraard alles in het werk om de vakanties van onze klanten te laten doorgaan. Door snel te handelen hadden we de mogelijkheid om de beperkte ruimte te gebruiken die er in Rotterdam nog was. We begrijpen dat sommige klanten het vervelend vinden om vanaf een andere luchthaven te vertrekken, maar het is een beter alternatief dan de hele vakantie te moeten annuleren”, aldus Corendon-topman Steven van der Heijden.

“Toen we in de meivakantie een paar vluchten verplaatsten naar Rotterdam hebben we gemerkt dat het voor de meeste vakantiegangers een grote opluchting was om vanaf een kleiner en overzichtelijk vliegveld te kunnen vertrekken. Omdat we nog geen officiële informatie hebben gekregen, kunnen wij nog geen duidelijkheid geven aan individuele klanten over hun specifieke vlucht. Corendon heeft ook vele tienduizenden plaatsen geboekt op vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Transavia. We zijn van deze partijen afhankelijk voor nadere informatie over het al dan niet doorgaan van hun vluchten."