27 mei 2024
Thumbnail voor Curaçao Marriott toneel van Favela Street Foundation

Curaçao Marriott toneel van Favela Street Foundation

SCHIPHOL - Dit weekeinde vindt in aanloop naar de finale van het Curaçao project het 'Storytelling Camp' plaats in het Curaçao Marriott (16-18 juli). Het hele Favela Street team, oprichtster Rocky Hehakaija en de jongeren zijn op uitnodiging van Curaçao Marriott 4 dagen te gast.


Favela Street Foundation is een initiatief van Rocky Hehakaija, voormalig profvoetballer. Ook bekend als finalist in ‘Wie is de Mol (2020)’.

Favela Street heeft tot doel kansarme jongeren te helpen hun talenten te ontdekken door middel van sport. Zo leren ze hun talenten te ontwikkelen en te geloven in hun eigen kracht, zodat ze positief richting kunnen geven aan hun toekomst. Voor zichzelf maar vooral ook om als rolmodel van betekenis te zijn voor hun directe omgeving.

Favela Street Curaçao Project startte officieel in april 2019 met 25 deelnemers tussen de 16 en 21 jaar. Al maanden werkten de jongeren aan hun persoonlijke zoektocht met daarin centraal de vraag ‘wat zijn je dromen en wensen voor de toekomst en hoe wil je die waarmaken’?

Het Storytelling Camp als sluitstuk van het project waarin alles samenkomt van wat ze geleerd en ervaren hebben over zichzelf en anderen. Hun eigen unieke verhaal, hun eigen positieve toekomst, één waarmee zij zichzelf blijven motiveren en een inspirerend voorbeeld zijn voor andere jongeren en buurtbewoners. Rocky was voor Favela Street eerder in Rio, Haiti en Lesbos.

Foto: Rocky met Favela Street Curaçao jongeren in de lobby van Curaçao Marriott Beach Resort