18 april 2024
Thumbnail voor Curaçao ongekend populair in de winter: 21 procent meer vliegcapaciteit

Curaçao ongekend populair in de winter: 21 procent meer vliegcapaciteit

Curaçao Airport ziet een flinke stijging van de stoelcapaciteit in de winter. Gemiddeld stijgt die met 21 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat is vooral te danken aan KLM, TUI fly en Corendon Dutch Airlines, die samen goed zijn voor 38 procent van alle reizigers op de Caribische luchthaven.


Na Nederland (38 procent) zijn Zuid-Amerika (32 procent), Noord-Amerika (17 procent) en Caribisch Nederland (13 procent) de belangrijkste bronnen van passagiers.

Ten opzichte van vorig jaar stijgt het aantal beschikbare stoelen vanuit Nederland met 45 procent. Dat is te danken aan het feit dat Corendon Dutch Airlines sinds deze maand rechtstreeks met een Airbus A350-900 tussen Schiphol en Curaçao vliegt, TUI fly nu twee keer per dag non-stop en KLM in totaal elf keer per week op de route actief is.

Vanuit de VS is er eveneens groeiende belangstelling voor Curaçao. JetBlue verhoogde het aantal vluchten vanuit New York en Charlotte naar dagelijks, Delta vliegt wekelijks vanuit Atlanta naar het eiland en het Canadese WestJet komt twee keer per week vanuit Toronto langs.

Curaçao Airport telt in het winterseizoen 23 bestemmingen, aangeboden door 19 luchtvaartmaatschappijen.