7 september 2024
Thumbnail voor Dit zijn de goedkoopste supermarkten in populaire vakantielanden

Dit zijn de goedkoopste supermarkten in populaire vakantielanden

Op vakantie willen we allemaal graag genieten zonder te veel uit te geven, en boodschappen nemen een behoorlijke hap uit het vakantiebudget. Waar we in Nederland vaak weten wat de goedkoopste supermarkten zijn, is het voor jou of je klanten handig om te weten waar je in populaire vakantielanden het voordeligst uit bent. In dit artikel zetten we de goedkoopste supermarkten voor je op een rij.

Frankrijk
Leclerc blijkt de goedkoopste supermarkt te zijn. Een vergelijking in januari 2024 door Le Parisien toonde dat een winkelkarretje met 20 producten bij Leclerc 77,15 euro kostte, terwijl dezelfde producten bij keten Auchan 82,24 euro kostte.

Spanje
Volgens de Spaanse consumentenorganisatie OCU zijn Family Cash en Alcampo de goedkoopste supermarkten. Andere voordelige ketens zijn Supeco, Consum en Mercadona. De duurste opties zijn Amazon, Coaliment, Unide en Supercor.

Verenigd Koninkrijk
Aldi en Lidl zijn de goedkoopste supermarkten in het Verenigd Koninkrijk, waarbij Aldi vaak als de voordeligste uit de bus komt. Waitrose is de duurste supermarkt .

Italië
Voor goedkope huismerken kun je het best naar iN’s Mercato of Aldi. Als je ook A-merken wilt zijn Famila Superstore, Conad en Ipercoop de voordeligste supermarkten. Eurospin is de goedkoopste onder de discounters, volgens onderzoek van consumentenorganisatie Altroconsumo.

Griekenland
In Griekenland kun je prijzen vergelijken via een overheidswebsite/app die wekelijks de supermarktprijzen bijhoudt. Discount Markt en Kritikos zijn voorbeelden van voordelige opties, zegt de Griekse consumentenvereniging KEPKA

Duitsland
A-merken zijn in Duitsland gemiddeld 29 procent goedkoper dan in Nederland volgens de consumentenbond. Penny, Aldi Süd en Lidl behoren tot de goedkoopste opties volgens een onderzoek in 2023.

Portugal
De consumentenvereniging Deco Proteste noemt Continente als de goedkoopste supermarkt, gevolgd door Pingo Doce en Auchan. 

België
Colruyt is de goedkoopste supermarkt volgens Test-Aankoop, gevolgd door Albert Heijn en Okay .