18 april 2024
Thumbnail voor Dit zijn de populairste treinstations onder reizigers in Europa

Dit zijn de populairste treinstations onder reizigers in Europa

In Europa zijn enorm veel treinstations die door internationale passagiers gebruikt worden. Uit onderzoek van bagageopslag-bedrijf Bounce blijkt dat Zürich Hauptbahnhof het populairste station is onder reizigers in Europa. Amsterdam Centraal krijgt een eervolle vermelding met een plaats bij de beste vijf treinstations.

De experts van Bounce keken voor hun onderzoek naar diverse parameters, zoals het aantal beschikbare perrons op het station, reviews van passagiers en populariteit op sociale media.

Op de eerste plek in de lijst staat Zürich Hauptbahnhof. Dit station in Zwitserland verwerkt jaarlijks zo’n 154,6 miljoen reizigers en zij beoordelen het station met een 4,4 uit 5. Verder kan je vanaf het treinstation in slechts negen minuten naar de luchthaven, waardoor het totale ‘rapportcijfer’ voor Zürich Hauptbahnhof uitkomt op een 7,76.

Runner up is Gare du Nord. Het station in Parijs verwerkt per jaar bijna twee keer zoveel passagiers als het station van Zürich: 292,2 miljoen mensen maken per jaar gebruik van het station. Het station krijgt van de experts van Bounce een 7,59.

De top drie wordt vervolledigd door Frankfurt Hauptbahnhof. Dit station in Duitsland krijgt een 7,3 en blinkt volgens Bounce uit in Duitse efficiëntie.

Amsterdam CS
Amsterdam Centraal staat in de ranking op de vijfde plaats. Amsterdam CS krijgt een hoge review van passagiers: een 4,5 uit 5. “De architectuur is een opmerkelijke mix van verschillende stijlen, met zijn grote gevel met een mix van gotische, renaissance- en moderne elementen”, staat in het onderzoek van Bounce.

De stations Roma Termini, Gare de Lyon, Milano Centrale, Berlin Hauptbahnhof, Liverpool Street en Köln Hauptbahnhof maken de top-10 compleet.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.