21 mei 2024
Thumbnail voor EasyJet vliegt komende winter van Schiphol naar Sharm el Sheikh en Innsbruck

EasyJet vliegt komende winter van Schiphol naar Sharm el Sheikh en Innsbruck

SCHIPHOL - EasyJet vliegt komend winterseizoen van Schiphol naar het Egyptische Sharm el Sheikh en het Oostenrijkse Innsbruck, zo heeft de budgetmaatschappij bekendgemaakt. Om reizigers te trekken worden er zeer lage prijzen aangeboden: zo kost een retourtje naar Sharm el Sheikh (in beide richtingen zo’n vijf uur vliegen) op de meeste data maar 79 euro.


Sharm el Sheikh ligt in het zuiden van het Egyptische schiereiland Sinaï, direct aan de Rode Zee, en is vooral bekend vanwege de vele all-inclusive resorts. Ook is het een populaire plaats om te duiken en snorkelen. EasyJet vliegt vanaf november tot en met maart één keer per week op Sharm el Sheikh vanaf Schiphol. Dat gebeurt op dinsdagen.

De van oorsprong Britse prijsvechter vliegt vanaf december ook twee keer per week naar Innsbruck. Die vluchten zijn vooral gericht op wintersporters. Op de route naar Innsbruck kan EasyJet forse concurrentie van Transavia verwachten: de groene KLM-dochter vliegt komend winterseizoen soms wel meerdere keren per dag naar deze bestemming.