16 juni 2024
Thumbnail voor Emirates Boeing 777 raakt bijna 40 flamingo’s bij landing in Mumbai

Emirates Boeing 777 raakt bijna 40 flamingo’s bij landing in Mumbai


Een akelig tafereel in India. Daar heeft een Boeing 777-300ER van Emirates maandag meerdere flamingo’s geraakt tijdens de nadering van de luchthaven van Mumbai. Bijna veertig flamingo's werden dood aangetroffen in de buurt van de luchthaven. Het vliegtuig van Emirates kon zonder verdere problemen landen.

Het incident gebeurde maandagavond toen Emirates-vlucht EK508 vanuit Dubai International Airport (DXB) de luchthaven van Mumbai International Airport (BOM) naderde. De bemanning van de vlucht, met ongeveer 310 passagiers aan boord, maakte na de landing melding van een birdstrike.

Op sociale media gaan beelden rond van medewerkers van het Forest Department van Mumbai die dode flamingo’s in zakken stoppen. Verspreid in de straten lagen karkassen en delen van vogels. Er zijn naar schatting 39 vogels gevonden.

Emirates bevestigt bij buitenlandse media dat het vliegtuig (registratie A6-ENT) dat bij het incident betrokken was, schade heeft opgelopen, maar gaat niet dieper in op de ernst van de schade. Donderdag staat het toestel nog op de luchthaven van Mumbai.