19 juli 2024
Thumbnail voor Emirates en DHA starten met digitale verificatie medische Covid-dossiers

Emirates en DHA starten met digitale verificatie medische Covid-dossiers

AMSTERDAM - Emirates en de Dubai Health Authority (DHA) zijn begonnen met de implementatie van volledige digitale verificatie van medische Covid-19 dossiers met betrekking tot tests en vaccinaties voor reizigers die in de VAE verblijven. Deze ontwikkeling maakt reisprocedures makkelijker, verkort wachttijden en vergroot de efficiëntie.

Passagiers van Emirates die in Dubai een PCR-test hebben ondergaan, kunnen ervoor kiezen in te checken zonder hun fysieke Covid-19 PCR-testrapport te hoeven tonen. Bovendien kunnen reizigers die hun Covid-19 vaccinatie hebben ontvangen in een DHA-gezondheidscentrum in Dubai hun documenten laten synchroniseren tijdens het inchecken voor de vlucht. De nieuwe verificatieprocedures maken een veilige en snellere afhandeling mogelijk voor reizigers die vertrekken vanaf Dubai International Airport. Die informatie wordt vervolgens afgestemd op de inreisvoorwaarden van de bestemming.

Emirates verwerkt, naar eigen zeggen, alleen de relevante informatie die specifiek betrekking heeft op de Covid-19 toelatingseisen van de bestemming van de reiziger. Zodra de check-in formaliteiten zijn afgerond, wordt de informatie met betrekking tot de medische dossiers van Covid-19 direct uit de Emirates-systemen verwijderd.

Samenwerking Emirates met Dubai Health Authority
De integratie komt minder dan twee maanden na de ondertekening van het MoU tussen Emirates en de Dubai Health Authority, en is de eerste overeenkomst in de geschiedenis tussen een luchtvaartmaatschappij en een gezondheidsautoriteit van de overheid.