24 juli 2024
Thumbnail voor Engelsen boeken massaal vakantievluchten nu quarantaineplicht vervalt

Engelsen boeken massaal vakantievluchten nu quarantaineplicht vervalt

LONDEN - Engelsen zijn massaal vakantievluchten gaan boeken nadat de Britse regering aankondigde dat de quarantaineplicht voor oranje bestemmingen vanaf 19 juli komt te vervallen voor gevaccineerden. Budgetmaatschappij EasyJet zag het aantal boekingen verviervoudigen.


Tot nu toe moesten alle reizigers uit landen met de kleurcode oranje na aankomst in Engeland tien dagen in quarantaine. Die plicht komt over tien dagen te vervallen voor iedereen die volledig gevaccineerd of onder de achttien is.

Terugkomende reizigers moeten drie dagen voor vertrek en een dag na thuiskomst nog wel een coronatest ondergaan, maar dit weerhoudt veel Engelsen er niet van hun vakantievlucht te boeken.

EasyJet zag het aantal boekingen op weekbasis met vierhonderd procent stijgen en heeft meer dan 145.000 extra stoelen in de verkoop gedaan. Ook touroperator Thomas Cook en boekingssite Skyscanner melden een flinke stijging van het aantal boekingen.

Door de aankondiging zijn binnen Europa vakanties naar Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Griekenland mogelijk voor gevaccineerde Engelsen. Ook voor reizen naar oranje landen als Mexico staat het licht op groen.