19 juli 2024
Thumbnail voor Explora Journeys maakt eerste routes bekend, waaronder naar Nederland

Explora Journeys maakt eerste routes bekend, waaronder naar Nederland

GENÈVE - Explora Journeys heeft donderdag de bestemmingen van haar eerste afvaarten bekend gemaakt. De nieuwe rederij gaat varen naar Noord-Europese bestemmingen als Noorwegen, Denemarken, IJsland, Zweden, Groenland, het Verenigd Koninkrijk, én Nederland.


De nieuwe luxe rederij maakt acht individuele vaarten als onderdeel van de Northern European Inaugral Journeys Collection. De doopceremonie van het eerste schip de EXPLORA I vindt plaats op 8 juli in Civitavecchia, nabij Rome. Op 17 juli staat de inauguratievaart naar Southampton op de planning.

Explora Journeys wil haar gasten inspirerende mogelijkheden bieden om adembenemende natuur, authentieke culturen en culinaire hoogstandjes te ontdekken. Ervaringen worden op maat gemaakt voor kleine, intieme groepen, van twee tot 25 gasten. De nadruk ligt op exclusiviteit en is gericht op een langzamer reistempo, zodat gasten zich volledig kunnen onderdompelen in elke bestemming, zonder hun voetafdruk achter te laten op de plaatsen die ze verkennen.

Sacha Rougier, Head of Itenary Planning and Destination Experiences bij Explora Journeys, zegt: “De door ons geselecteerde touroperators zijn zorgvuldig uitgekozen en het was al snel duidelijk dat wij ons bij Explora Journeys duidelijk willen onderscheiden, door onze gasten een zeer breed scala aan ervaringen aan te bieden die tot de kern van elke bestemming doordringen.”

Een greep uit de activiteiten
Gasten aan boord kunnen in IJsland een helikoptervlucht maken over de vele vulkanische kraters, of walvissen spotten. In Noorwegen kan men een avontuurlijke wandeling langs kliffen en watervallen maken. In het Verenigd Koninkrijk zijn er verschillende privébezoeken mogelijk aan bijvoorbeeld een whisky-destilleerder of de geboortegrond van John Lennon.

In Nederland krijgen de Explora-gasten exclusief toegang tot het Mauritshuis na sluitingstijd.