14 juli 2024
Thumbnail voor Four Seasons brengt hun service naar zee en lanceert luxe cruiselijn

Four Seasons brengt hun service naar zee en lanceert luxe cruiselijn

TORONTO - Hotel- en resortketen Four Seasons heeft aangekondigd dat ze een nieuwe weg gaan inslaan door hun service naar zee te brengen met cruises. In 2025 wordt de nieuwe tak genaamd Four Seasons Yacht gelanceerd. De eerste afvaarten die gepland staan voor 2025 gaan richting exclusieve havens in het Middellands Zeegebied en het Caribisch gebied.


De Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri, die behoort tot één van de grootste scheepswerfgroepen, bouwt het nieuwe ultraluxe schip dat in de vaart moet komen als start van Four Seasons Yachts. De eerste vloot beschikt over 95 suites en 14 dekken en wordt 207 meter lang en 27 meter breed. Fincantieri schat de kosten van het schip op ongeveer 1,2 miljard euro.

Wellness
Het schip krijgt restaurants, lounges en barconcepten die verwijzen naar de culinaire geschiedenis van Four Seasons. Het schip zal ook een full-service spa, salon en wellness-programma hebben. Ook heeft het achterdek een pooldek dat kan worden omgevormd tot een openluchtbioscoop of ruimte voor privé-evenementen. Four Seasons zegt dat de verhouding tussen gasten en personeel een-op-een zal zijn.

Ontwikkelaars
De nieuwe cruiselijn wordt ontwikkelt door twee vastgoedondernemers uit Florida Nadim Ashi en Philip Levine. Samen hebben ze Marc-Henry Cruise Holdings opgericht. Dat is een bedrijf die zich bezighoudt met de verkoop en marketing van jachten, marine, technische operaties, navigatie, inzetstrategie en de bijbehorende bemanning aan wal en op het schip.

Het bedrijf zal onder leiding staan van Larry Pimentel, een bekende veteraan uit de sector die aan het hoofd stond van Azamara, SeaDream en Cunard.

Boeken
Naar verwachting zal het vanaf de tweede helft van 2023 mogelijk zijn om een cruise te boeken.