23 mei 2024
Thumbnail voor Frank Oostdam: ‘Van vrezen is geen sprake’

Frank Oostdam: ‘Van vrezen is geen sprake’

SCHIPHOL - Vanochtend bleek uit een bericht van het Financieel Dagblad dat de reissector vreest voor het massaal terugvragen van geld voor coronavouchers door reizigers. ANVR-directeur Frank Oostdam uitte zijn zorgen over onder andere kleine reisondernemers die gespecialiseerd zijn in verre reizen. In een interview met BNR legde Oostdam vandaag toch uit dat er van ‘vrezen’ geen sprake is.


Oostdam schoof aan bij BNR om daar zijn toelichting te geven. “De reisbranche had gehoopt op meer perspectief, maar voor een run op terug te storten bedragen vrees ik niet”, legt Oostdam uit. “We zijn er op ingericht. Het is consumentengeld, dus feitelijk heeft de consument daar recht op. Maar we hopen dat we mensen alsnog kunnen verleiden om de voucher alsnog in te zetten voor het boeken van een nieuwe reis.”

Voor het opgestelde voucherfonds is nog goedkeuring van de Europese Commissie nodig. “Het fonds is in ieder geval genoeg om de consumenten het geld terug te geven. Maar om alle reisorganisaties te redden is meer steun nodig”, voegt Oostdam toe.