19 juli 2024
Thumbnail voor Frans-Polynesië voert bezoekerslimiet in

Frans-Polynesië voert bezoekerslimiet in

PAPEETE – Ambtenaren in Frans-Polynesië hebben besloten om een bezoekerslimiet in te stellen op een aantal eilanden van de eilandengroep. Met het plan, dat Farira’a Manihini 2027 (FM27) wordt genoemd, willen ze de de natuur in de regio en het welzijn van de inwoners beschermen en duurzaam toerisme stimuleren.


Het land in de zuidelijke Stille Oceaan omvat populaire bestemmingen zoals Bora Bora, Mo'orea en Tahiti. Met het vijfjarenplan is de Frans-Polynesische regering van plan een jaarlijks maximum instellen van één buitenlandse toerist per lokale inwoner, dat zijn ongeveer 280.000 toeristen. De bezoekerslimiet zal van kracht zijn op Tahiti, Bora Bora en andere kleinere eilanden.

Volgens het plan worden alleen kleinere cruiseschepen met minder dan 700 passagiers toegelaten en mogen grotere schepen alleen technische stops maken.

Goedkeuring
Het plan moet nog definitief worden goedgekeurd. De nieuwe regels zullen naar verwachting niet gelden voor mensen met een Frans paspoort, aangezien zij niet als toeristen worden beschouwd.

Het is niet de eerste keer dat een land het besluit neemt om het aantal bezoekers te beperken. Zo heeft Italië eerder dit jaar besloten om een bezoekerslimiet in te voeren voor Venetië om haar kwetsbare milieu te beschermen.