26 mei 2024
Thumbnail voor FTI Group geeft zeggenschap over

FTI Group geeft zeggenschap over

De FTI Group heeft een overeenkomst bereikt met een consortium, onder leiding van Certares, voor een investering tot 125 miljoen euro. Ook het aandeelhouderbestand van FTI wordt geherstructureerd. Het consortium neemt hiermee de zeggenschap over de reisorganisatie over.

Certares is een investeringsmaatschappij gespecialiseerd in de toerismesector. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst ontvangt FTI een nieuw kapitaal van 125 miljoen euro om de volgende groeifase te ondersteunen en de digitale transformatie te financieren. “De huidige aandeelhouder heeft financiële steun en verdere investeringen toegezegd. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen van toezichthouders en andere opschortende voorwaarden, zoals gebruikelijk voor transacties van dit type”, laat FTI in een bericht weten.

“Met de steun van Certares en haar uitgebreide ervaring in de sector en het door het Consortium verschafte kapitaal, is FTI uniek gepositioneerd voor toekomstige groei en winstgevendheid die ten goede komt aan alle belanghebbenden, waaronder onze klanten, commerciële partners en werknemers”, zegt Karl Markgraf, CEO van de FTI Group. “We zijn vastbesloten om aan ons volgende hoofdstuk van succes te beginnen en onze positie als toonaangevende speler in de Duitse en Europese toeristische sector verder te consolideren.”

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.