14 april 2024
Thumbnail voor FTI Group sluit boekjaar 2022/2023 positief af: ‘Komend seizoen is veelbelovend’

FTI Group sluit boekjaar 2022/2023 positief af: ‘Komend seizoen is veelbelovend’

De FTI Group heeft boekjaar 2022/2023 afgesloten met een positieve balans en een omzetstijging van tien procent naar 4,1 miljard euro in vergelijking met voorgaande jaren. De reisorganisatie presenteert haar bedrijfscijfers kort voor de ITB in Berlijn waar FTI met een stand te vinden is.

Het bedrijf is optimistisch over de komende zomer en het lopende boekjaar. “Onze vroegboekcampagnes zijn goed ontvangen en de boekingen voor het komende seizoen zijn al veelbelovend. We zien momenteel een procentuele stijging met dubbele cijfers in de zomerboekingen in vergelijking met vorig jaar”, vat Karl Markgraf, CEO van de FTI GROUP, samen. Met deze positieve tekenen van de boekingssituatie is het bedrijf van plan om de omzet en winst voor het huidige boekjaar 2023/2024 met een percentage van dubbele cijfers te laten stijgen ten opzichte van vorig jaar. Mede dankzij investeringen in digitale transformatie en efficiëntere processen en systemen, kan de FTI Group deze groeikoers voortzetten.

Populaire bestemmingen
Egypte was vorig boekjaar de bestverkopende bestemming in de winter in het segment pakketreizen. “We hebben er alle vertrouwen in dat de Egyptische markt zich sterk zal ontwikkelen. Zoals we hadden verwacht, zijn de geopolitieke spanningen niet overgeslagen naar de toeristische sector en we houden de ontwikkelingen in de regio nauwlettend in de gaten”, aldus Markgraf. Ook ITB-partnerland Oman en Malta registreerden een aanzienlijke groei. Oceanië, en dan met name Australië, liet een groei zien in het langeafstandssegment.

Ook voor komende zomer is Oman in trek, net als Turkije, Tunesië en Zuidoost-Europese landen. “Voor budgetgevoelige klanten en gezinnen hebben we een brede selectie te bieden met de trendbestemming Albanië, die voor het eerst in ons programma is opgenomen. Ook Slovenië, Bulgarije, Tunesië en Turkije zullen in 2024 zo min mogelijk beslag leggen op het vakantiebudget”, zegt Markgraf.

Ervaringsfactor steeds belangrijker
De touroperator meldt daarnaast een stijgende vraag naar verre bestemmingen. “Voor veel mensen wordt de ervaringsfactor steeds belangrijker en verre landen zijn bijzonder spannend met hun exotisme, vreemde landschappen en verschillende culturen. De focus ligt daarom steeds meer op individuele reizen, inclusief rondreizen, maar mét de zekerheid van een touroperator. Dit biedt ons duidelijk groeipotentieel”, sluit de CEO af.

De FTI Group is op de ITB Berlijn te vinden op stand 201 in hal 25.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.