19 mei 2024
Thumbnail voor FTI Group start nieuwe duurzaamheidsstrategie: ‘Groen is het nieuwe oranje’

FTI Group start nieuwe duurzaamheidsstrategie: ‘Groen is het nieuwe oranje’

HOOFDDORP - De FTI Group geeft duurzaamheid een nieuwe prioriteit en neemt wereldwijd aanzienlijk meer verantwoordelijkheid met betrekking tot het milieu en de samenleving. De focus van de strategie ligt vooral op maatregelen tot klimaatbescherming, duurzaam reizen, de bescherming van de natuur en biodiversiteit en in de vorm van maatschappelijke verantwoordelijkheid. “Groen is het nieuwe oranje.”


Met de nieuwe duurzaamheidsstrategie ondersteunt FTI de Green Deal van de Europese Unie en de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. “We zullen hen in al onze acties betrekken en hebben ook een schriftelijke toezegging aan de EU gedaan”, meldt FTI Group CEO Ralph Schiller. De Group zal in eerste instantie voornamelijk aanpassingen doorvoeren op het hoofdkantoor in München en in de eigen hotels. “De focus ligt hierbij op geoptimaliseerd energiebeheer, slimme mobiliteit, digitaliseren en verbeterd afvalbeheer.” Ook het aanbod van duurzame reizen en excursies wordt vergroot. Daartoe herziet het bedrijf programma's en processen in productbeheer en in het excursieportfolio van het agentschap Meeting Point International, dat gevestigd is in ongeveer 20 vakantielanden.

Als tweede stap wil de reisorganisatie klanten bewuster maken van de duurzamere opties en uitgebreid informeren over de mogelijkheden voor CO2-compensatie. “We zullen onze krachten op alle niveaus mobiliseren om een ​​beslissende bijdrage te leveren aan een beter milieu. Daarnaast vinden wij ook het sociale aspect belangrijk. Daarom zullen we verschillende financierings- en beschermingsprogramma's initiëren - zowel in de landen waar onze kantoren zijn gevestigd als op onze bestemmingen”, vervolgt Schiller.

Specialist aan boord gehaald
Om de duurzaamheidsstrategie en -initiatieven zo goed mogelijk te implementeren en de agenda in de toekomst verder uit te werken, haalt FTI een ervaren specialist aan boord. Caroline Steimle zal vanaf 1 juli 2022 de plannen van de Group op het gebied van duurzaamheid voortzetten. “Met haar competentie, gepassioneerde inzet en schat aan ervaring in duurzaamheid en toerisme, zullen we in staat zijn tal van belangrijke projecten uit te voeren”, sluit Schiller af.

De FTI Group heeft in het verleden al verschillende duurzaamheidsinitiatieven gestart. Zo betrok de groep in 2010 een groen kantoor in München.