3 maart 2024
Thumbnail voor FTI introduceert Corona Zekerheidspakket voor pakketreizen

FTI introduceert Corona Zekerheidspakket voor pakketreizen

HOOFDDORP – De testfaciliteiten worden steeds beter en de vaccinatiegraad neemt toe, dus komt bij veel consumenten de wens om binnenkort te reizen terug. Om meer zekerheid te bieden aan klanten komt FTI Group met een Corona Zekerheidspakket waarmee de touroperator bescherming geeft aan de klant zonder extra kosten voor de reiziger.


Het Corona Zekerheidspakket geldt voor alle pakketreizen met vlucht van de merken FTI Touristik en BigXtra die worden geboekt van 22 maart tot en met 30 april 2021 en een vertrekdatum hebben t/m 31 oktober 2021. Met dit pakket dekt FTI de annuleringskosten wanneer de reiziger positief test op corona vlak voor vertrek. Ook dient het als verzekeringspakket voor tijdens het verblijf.

“Wanneer een reiziger binnen 72 uur voor vertrek positief test bij een PCR-test, kan de klant zelf beslissen of alleen de positief geteste persoon niet meegaat op reis, of dat de reis voor alle reizigers moet worden geannuleerd”, vertelt FTI-directeur Ralph Schiller. “Als organisator betalen wij de reissom minus de annuleringskosten terug. Reizigers krijgen echter de annuleringskosten tot 1.500 euro per persoon vergoed door onze verzekeringspartner. Hierdoor hebben vakantiegangers geen financiële onzekerheden.”

Ook tijdens het verblijf biedt FTI zekerheid. “Met een pakket voor medische bijstand dat 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar is en een ongevallendekking tot 25.000 euro op de plaats van bestemming, dekken wij zulke kosten voor alle reizigers als de vakantie door kan gaan zoals het gepland stond”, aldus Schiller.