20 april 2024
Thumbnail voor Groep reisspecialisten vandaag bij de rechter om oranje reisadviezen

Groep reisspecialisten vandaag bij de rechter om oranje reisadviezen

SCHIPHOL - Een deel van de verrereisspecialisten, onder aanvoering van 333Travel-directeur Frangken Tuhumena, wil de overheid via een rechtszaak dwingen om de kleurcodes voor verre bestemmingen te veranderen naar geel of groen. De betreffende reisorganisaties kunnen het niet verkroppen dat reizen in Europa en de Nederlandse Antillen wel mogelijk zijn, maar veel andere bestemmingen worden afgeraden. Hun zaak komt vandaag voor de rechter.


De betreffende reisspecialisten hadden gehoopt en verwacht dat het oranje reisadvies inmiddels van tafel zou zijn. Zeker ook omdat een ruime meerderheid in de Tweede Kamer begin oktober al een motie aannam, waarin het kabinet werd opgeroepen om de reisadviezen snel te versoepelen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Plannen om per november te versoepelen zijn in de ijskast gezet.

Het gaat in totaal om een zeventigtal reisorganisaties die hopen via de rechter af te dwingen dat de wereld toch op korte termijn van het slot kan gaan.

Een van de verrereizenspecialisten die niet meedoet aan het initiatief is Travel Trend uit Rotterdam. Directeur Natasja Eshuis staat niet achter de juridische actie, omdat ze vindt dat deze een negatief stempel kan drukken op de industrie. Tegenover Reisbizz.nl zegt ze meer te geloven in de stille diplomatie van de ANVR richting de overheid. “Critici binnen onze industrie kijken naar belangenbehartiger Horeca Nederland die duidelijk aanwezig is in het debat als het gaat om coronamaatregelen en de overheid. Hebben zij nu meer bereikt dan de ANVR voor de reisindustrie die de overheid op een andere wijze benadert?”, aldus Eshuis.