20 juni 2024
Thumbnail voor Groningen Airport Eelde verwelkomt na maanden weer vakantievluchten

Groningen Airport Eelde verwelkomt na maanden weer vakantievluchten

EELDE - Voor het eerst sinds maanden vertrekken er donderdag weer vakantievluchten vanaf Groningen Airport Eelde. Door de coronacrisis lag de uitvoering daarvan compleet stil, maar donderdag gaan de eerste vliegtuigen weer richting de mediterrane zon.


De afgelopen maanden waren het vooral lesvluchten die de dienst uitmaakten op de noordelijke luchthaven. Het platform waar voorheen vakantiecharters werden afgehandeld werd vooral gebruikt om tijdelijk overbodige KLM-toestellen te stallen. Die zijn inmiddels weer naar Schiphol vertrokken, en de Europese reisbeperkingen zijn versoepeld, waardoor de luchthaven zich weer kan richten op reguliere vluchten.

Corendon en de Duitse nieuwkomer Green Airlines trappen donderdag het vakantieseizoen af, met vluchten naar Kreta en Mallorca. De twee luchtvaartmaatschappijen bieden, aangevuld met TUI fly en Blue Islands, deze zomer in totaal zeventien vluchten per week aan naar tien vakantiebestemmingen. In het najaar komt daar Turku in Finland bij, maar die bestemming wordt voor een scheepvaartbedrijf aangevlogen.

Het eerste toestel van Green Airlines, dat een vliegtuig en bemanning inhuurt bij German Airways, kwam woensdag al aan op Eelde en wordt daar nu gestationeerd. De luchthavenbrandweer trakteerde de Embraer 190 op een watersaluut.