26 mei 2024
Thumbnail voor HAL eerste cruisemaatschappij ter wereld die internationale visserijcertificeringen ontvangt

HAL eerste cruisemaatschappij ter wereld die internationale visserijcertificeringen ontvangt

Holland America Line wordt de eerste cruisemaatschappij ter wereld die van zowel de Marine Stewardship Council (MSC) als de Aquaculture Stewardship Council (ASC) certificeringen ontvangt. De twee organisaties staan garant voor hoogwaardige standaarden rondom gecertificeerde vis-, schaal- en schelpdierproducten.

“De certificeringen tillen het Global Fresh Fish Program van Holland America Line naar een hoger niveau”, aldus de rederij in een verklaring. “De certificaten onderstrepen de toewijding van de cruisemaatschappij om haar gasten vis- en zeevruchten van de hoogste kwaliteit te serveren, die duurzaam zijn gevangen in het wild of verantwoord zijn grootgebracht als ze zijn gekweekt volgens de strengste wereldwijde normen.”

Het Marine Stewardship Council zich richt op duurzame, in het wild gevangen vis, de focus van het Aquaculture Stewardship Council ligt op verantwoord gekweekte vis.

"Onze gasten geven om de kwaliteit en duurzaamheid van de verse vis die we serveren, en wij ook," zegt Gus Antorcha, president van Holland America Line. "Deze certificeringen bouwen voort op ons streven om regionaal geïnspireerde verse visgerechten binnen 48 uur van de haven naar het bord te brengen. We zijn er trots op samen te werken met twee organisaties die onze toewijding delen om de vitaliteit van de oceanen waarop we varen te beschermen."