7 september 2024
Thumbnail voor Henk van der Kooi: Wintervakantie ‘Scandinavian style’ ultieme quality-time voor gezinnen

Henk van der Kooi: Wintervakantie ‘Scandinavian style’ ultieme quality-time voor gezinnen

EELDE - Wie aan Scandinavië denkt, denkt aan de winter, de sprookjesachtige sneeuwlandschappen en het goede leven. Deze winter vlieg je met BBI Travel en Transavia elke zaterdag vanuit Amsterdam en Groningen naar verschillende skigebieden in Noorwegen en Zweden. In de Noord-Europa Special van Reisbizz Magazine licht Henk van der Kooi, directeur/eigenaar van BBI Travel, winterse avonturen in Scandinavië uit.


Volgens Henk is en wintersport ‘Scandinavian Style’ de ultieme quality-time voor gezinnen met jonge kinderen. “Geen hele dagen skiles of dagopvang. Laat de kinderen ’s ochtends een skiles volgen, zodat je zelf een paar vlotte afdalingen kunt doen. Met de lunch eten jullie samen en ’s middags samen genieten op de berg. Dit vergt bij de allerkleinste wat meer inspanning dan de net iets oudere kinderen, maar samen met je kroost door één van de funparken crossen of de bospaadjes net buiten de pistes verkennen is leuk.” Als tip geeft Henk mee dat in de periode van 9 tot 31 januari er in Trysil en Sälen special winterweken gelden, waarbij de skihuur en skiles voor kinderen t/m zes jaar is inbegrepen als accommodatie en skipas voor de ouders worden geboekt.

Het après-skiën zoals ze dat in Oostenrijk kennen, heeft in Scandinavië een wat andere betekenis. “Een knapperende haard, een uitnodigende sauna - met natuurlijk de mogelijkheid om in adamskostuum sneeuwengelen te maken voor de deur - en heerlijke geuren vanuit de keuken. Een goed glas wijn en een pak kaarten op tafel en de avond is niet voorbij voordat er onder een adembenemende sterrenhemel een wandeling is gemaakt.” Uiteraard kan er ook gewoon een borrel worden gehaald aan de pistes na het skiën. “Maar het Scandinavische gevoel van ‘thuis’ spreekt velen in deze tijden erg aan”, vervolgt Henk.

Wil je meer tips van Henk voor een onvergetelijke Scandinavische wintervakantie en meer weten over de beste skiregio’s en de vluchtschema’s van komende winter? Lees dan het hele artikel in de Noord-Europa Special van Reisbizz Magazine.